tisdag 26 januari 2016

Tobii värt en chansning?

Jag har tagit en position i Tobii för att jag tycker företaget är väldigt intressant och det finns stora möjligheter för bolaget de närmaste åren. I nedanstående klipp förklarar Tobii framtida möjligheter inom främst spelmarknaden och VR.


Här är ett klipp på engelska där en medarbetare från Tobii förklarar hur eye tracking fungerar:

Den 16 februari kommer Årsrapporten som jag väntar  på med spänning. Här är några positiva saker som har hänt sen introduktionen på 25kr / 34kr första handelsdagen i maj 2015 är:


 • Tobiis eyetracking-plattform erbjuder nu stöd för ansiktsidentifikation i Windows Hello.
 • Investor har sålt drygt 2 miljoner aktier i ögonsensorsbolaget Tobii under det fjärde kvartalet varefter ägarandelen minskat från 18,9 till 16,6 procent. Jag ser det som att de väljer att behålla 16,6 % och fick ett väldigt bra pris för aktierna som de sålde eftersom kursen stod mycket högre i slutet av 2015
 • Samarbete med 25 olika spel än så länge bl.a. Assassin's Creed Syndicate.
 • Tobii kommer i samarbete med taiwanesiska MSI att börja leverera världens första bärbara dator med inbyggd ögonspårning i början av 2016. Vad tycker ni om företaget och företagets värdering i dagsläget?

4 kommentarer:

 1. Vad hände med dig egentligen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Följer ganska många bloggar men lite trött på min dåliga timeing med aktiemarknaden ibland. Jag gör många rätt men lika många fel så det blir inte så mycket ränta på ränta effekt i min portfölj :) Hur går det själv?

   Radera
 2. Intressant.. Gör du fortfarande inlägg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men inte lika frekvent som tidigare. Det går väl lite i vågor som aktie kurserna ;) Finns ju alltid någonting att skriva om men bara inte blivit av. Har lite extra fokus på träning i år som mitt privata mål. Men köper fortfarande aktier varje månad. Blir kanske inte lika många analyser av bolag eftersom de bolag jag följer har jag ganska bra koll på.

   Radera