söndag 18 oktober 2015

Bättre än index!

Jag strävar alltid efter att bli så bra som möjligt efter mina givna förutsättningar. På bilden nedan ser vi hur det har gått för företagen jag månads sparar i jämfört med Dow Jones world Index och OMXS30 sedan 2005 fram tills idag. De två företagen som sticker ut mest är som tidigare nämnt Latour och Kinnevik. Oftast så är en av orsakerna varför investmentbolag går bättre än index att företagen sysslar med belåning av portföljen. Om du vill veta mer om indexfonder läs gärna vidare här. Jag vill i framtiden inte nöja mig med att vara lite bättre än index utan jag vill ha en mycket högre totalavkastning till en lite högre risk. Hur ska jag bära mig åt undrar ni kanske? Mitt mål är att innan nästa år är slut läsa ut tio böcker som gör mig till en bättre investerare. Har du några boktips?  


2 kommentarer:

  1. A Random Walk Down Wall Street av Burton G. Malkiel. Den får en att tänka fler än en gång innan man kastar sig in i saker. Och får en att inse att man helt enkelt måste vara så pass mycket smartare än alla andra för att lyckas. Eller att ha tur. Det sista är enklare och roligare, förstås. :)

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset, ska kolla om den finns att låna på biblioteket... Har precis börjat läsa Köp billigt, sälj dyrt - hur du blir miljonär på på aktier av Mattias Eriksson. Ingmar Stenmark sa en gång: ju mer jag tränar desto mer tur har jag på tävlingar. :)

    SvaraRadera