fredag 24 februari 2017

Fyra bok recensioner om aktier och investeringar.


Mitt mål är att läsa minst 10 böcker under 2017. Här kommer en kort sammanfattning av de fyra första böckerna jag har läst i år. Lämna gärna en kommentar om du själv har läst någon av böckerna eller om du har något boktips du vill dela med dig av.

Bok recensioner

One up on Wall Street av Peter Lynch

Boken handlar om hur du analysera bolag på en väldigt grundläggande nivå. Det som gav mig mest var att Lynch går igenom hur analytiker och fondförvaltare tänker när de handlar aktier. Samt hur du kan ha en fördel genom att handla de aktier som kan vara minst lika attraktiva fundamentalt men som analytiker helst inte analyserar för att det är "osexiga" branscher. Han själv är alltid fullinvesterad och köper bolag som han tycker se fundamentalt billiga ut. Oftast är hans investeringar som mest lönsamma efter 3-4 år men han säljer inte om de fundamentala värdena fortfarande håller i sig.

Betyg 3,5 av 5


How an economy grows and why it crashes av Peter D. Schiff

Väldig lättläst och pedagogisk bok som ifrågasätter världsekonomin på de sättet den är uppbyggd idag och varför länder använder inflation som instrument för värdeökning trots att det egentligen urholka penningvärdet. 

Betyg 4 av 5

Investerare som Mästarna av Jonas Bernhardsson (har även skrivit Trading Guiden som är riktigt bra)

Går igenom ca 15 framgångsrika investerare med olika bakgrund men som har gjort ett starkt avtryck på finansmarknaden på ett eller annat sätt. Det är intressant att få lära sig en del om personernas uppväxt och hur de har utvecklats till att bli väldigt framgångsrika på finansmarknaden. 

Betyg 3 av 5

The most importent thing illuminated av Howard Marks

Den här boken vill jag starkt rekommendera till alla aktieintresserade.
Fokusera mycket på psykologi och risk minimering. Förklarar priset på aktien genom en pendelrörelse där man ligger någonstans mellan girighet och rädsla och att pendeln kan röra sig snabbt mellan dessa två känslor. Har man gjort en fundamental analys och ser att bolaget av någon anledning gått ner kan man om man är säker på sin analys gå mot strömmen "contrarian" det vill säga gå mot marknadens uppfattning eftersom man förstår att det är en överreaktion av marknaden. 

Betyg 5 av 5



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar